„Ca răspuns la o cerere însemnată din partea opiniei publice, firma noastră a decis să realizeze filmul „Kurtlar Vadisi-Darbe” (Valea Lupilor-Puci)”, a afirmat Pana Film.

Nu se cunoaşte încă data lansării celei de-a patra pelicule „Valea Lupilor”, însă scenariul ar urma să prezinte evenimentele din noaptea de 15 iulie, când rebeli din armata turcă au încercat să răstoarne regimul turc, puciul eşuând la intervenţia armatei loiale guvernului şi a oamenilor care au ieşit în stradă. Tentativa care, potrivit autorităţilor turce, a fost pusă la cale de ex-imamul Fetullah Gulen, exilat în Statele Unite, s-a soldat cu 273 de morţi şi peste 2.000 de răniţi.

Relaţiile americano-turce au avut de suferit după puci, puterea de la Ankara acuzând Washingtonul că a încurajat autorii săi acceptându-l pe Gulen pe teritoriul său, potrivit cotidianului Aksam.

Trilogia „Valea Lupilor” a avut milioane de spectatori în sălile de cinema, fiind adaptarea pentru marele ecran al unui serial cu un accentuat patriotism naţionalist, în care eroul este agentul secret Polat Alemdar.