„Un nou record istoric pentru jumătatea lunii august a fost înregistrat” la Moscova, cu „un nivel cumulat de 48 de milimetri de precipitaţii” de la începutul zilei, în timp ce temperaturile diurne în capitala rusă nu au depăşit 14 grade Celsius, a informat Centrul. Recordul precedent pentru 15 august, cu 25,2 milimetri de precipitaţii, a fost înregistrat la Moscova în 1887.

Din cauza ploii au fost blocate circa 10 maşini şi un autobuz pe străzile din capitală, iar 80 de persoane au fost evacuate, a anunţat ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Provocate de un ciclon venit din sud-est, ploile s-au abătut de duminică seară nu numai asupra Moscovei şi a împrejurimilor sale, ci şi asupra mai multor regiuni din centrul Rusiei — Kursk şi Oriol (sud-vest) şi Belgorod (sud), unde s-au înregistrat furtuni violente, potrivit Centrului meteorologic rus.

„Rămâne în vigoare o avertizare de ploi pentru majoritatea regiunilor din centrul Rusiei, îndeosebi pentru regiunea Moscovei”, a informat Centrul, adăugând că precipitaţiile urmează să se restrângă de marţi, cu o revenire a căldurii începând de joi.