Atacul a avut loc la începutul după-amiezii într-un tren care circula de-a lungul frontierei cu Liechtenstein, a informat poliţia regională din Saint-Gall într-un comunicat, precizând că agresorul a fost şi el rănit.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 14.20 (12.20 GMT), în apropierea gării din Salez. Trenul efectua o cursă între Buchs şi Sennwald.

"Potrivit informaţiilor actuale, un elveţian în vârstă de 27 de ani a turnat un lichid inflamabil (...) care a luat foc. El era înarmat cu cel puţin un cuţit", a anunţat poliţia din cantonul Saint-Gall.

Răniţii au suferit plăgi înjunghiate şi arsuri, unii fiind răniţi grav. Potrivit postului local SRF, atacatorul şi o femeie se află în stare critică.

Pe lângă copilul de şase ani, au fost răniţi în incident doi bărbaţi de 17 şi 50 de ani şi trei femei de 17,34 şi 43 de ani, potrivit poliţiei, care precizează că zeci de pasageri se aflau în tren la momentul atacului.

Poliţişti, pompieri, ambulanţe şi elicoptere au venit în număr mare la locul atacului. Gara din Salez a fost închisă şi au fost instituite curse-navetă pentru a asigura preluarea pasagerilor.

Potrivit administraţiei feroviare, pagubele produse trenului se ridică la 92.000 de euro.

Atacul a avut loc într-un climat de puternică tensiune în Europa provocat de un val de atentate în cursul ultimelor luni, dintre care multe au fost revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic.

În decembrie 2015, un elveţian în vârstă de 33 de ani a intrat în casa vecinilor săi din Rupperswil şi a ucis patru persoane, după care a dat foc locuinţei, un incident care la momentul respectiv a şocat întreaga ţară.