„Vladimir Putin, prin decretul său, l-a demis pe Serghei Ivanov din funcţia de şef al Administraţiei Prezidenţiale,” se arata în declaraţie.

Decretul nu precizează motivele demiterii funcţionarului, dar precizează că Ivanov a fost numit în calitate de reprezentant special al preşedintelui rus pentru managementul mediului, ecologie şi transport.

Pe postul rămas liber după demiterea lui Ivanov a fost numit Anton Vaino.

Originar din Tallinn (născut în 1972), Vaino a absolvit Institutul de Relaţii Internaţionale din Moscova, după care a lucrat la ambasada Rusiei de la Tokyo şi în al Doilea Departament al Ministerului rus de Externe în Asia. În anul 2002 a fost mutat în Administraţia Prezidenţială. În anul 2008, Vaino a devenit şef al protocolului, iar din 2012 Vaino a fost adjunctul şefului Administraţiei Prezidenţiale.

Serghei Ivanov a condus administraţia preşedintelui rus din 2011. În anii 2001-2007 a fost ministru al Apărării din Rusia, apoi, viceprim-ministru. Înainte de alegerile prezidenţiale din 2008, Ivanov a fost considerat candidat favorit la alegerile prezidenţiale.