Norul, denumit „CHVC040”, a fost descoperit iniţial în urmă cu 9 ani, însă de-abia acum astronomii conduşi de Geumsook Park (Universitatea Naţională din Seul) l-au putut analiza folosind telescopul radio Arecibo din Puerto Rico. În timpul investigaţiei realizate recent, specialiştii au identificat în interiorul norului de gaz un alt nor, a cărui origine nu o pot încă identifica.

Oamenii de ştiinţă susţin că principala posibilitate a formării norilor de gaz din zona centrală a Căii Lactee este cea conform căreia, la un moment dat, mai multe supernove au explodat în acelaşi timp, iar în urma acestor detonaţii au apărut ,,bule" imense de gaz care se extind cu o forţă extrem de mare. 

Astronomul Mark Zastrow este însă de părere că norii de gaz au fost identificaţi într-o zonă a Căii Lactee în care există foarte puţine şanse să se afle supernove. Teoria sa este susţinută de faptul că cei mai mulţi nori de gaz descoperiţi până acum nu prezintă urme ale unor clustere stelare în interiorul lor, sugerând faptul că obiectele cosmice s-au format într-un cu totul alt mod faţă de cel presupus până în momentul de faţă. 

În ciuda faptului că oamenii de ştiinţă vor mai trebui să demareze şi alte cercetări pentru a ajunge la o concluzie general valabilă, rezultatele investigaţiilor realizate asupra lui CHVC040 ne arată, totuşi, cât de eficiente sunt telescoapele radio atunci când vine vorba de identificarea unor detalii neobservate până acum.

Mai mult decât atât, Zastrow susţine că analizele efectuate recent ne vor ajuta să înţelegem mai bine modul în care s-au format stelele, dar şi felul în care supernovele pot determina crearea stelelor şi planetelor.