Managerul spitalului Al Quds din Alep, Hamza Khatib, a declarat că unitatea a înregistrat patru morţi şi 55 de pacienţi intoxicaţi cu gaz, dintre care şapte primesc în continuare îngrijiri medicale. S-au preluat pentru analize mostre din hainele victimelor şi fragmente de bombe.

Apărarea Civilă din Siria, un serviciu de prim ajutor autodeclarat neutru care acţionează în teritoriile controlate de rebeli, a înregistrat trei morţi şi 22 de răniţi după ce un butoi cu gaz a fost aruncat asupra cartierului Zubdiya din Alep. Gazul părea a fi clor, dar organizaţia nu a putut verifica în mod independent acest lucru.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, o organizaţie pentru monitorizarea conflictului, a declarat că bombele cu gaz au fost aruncate din elicoptere în cartierele Seif al Dawla şi Zubidiya şi a raportat decesul prin sufocare al unei femei şi al copilului ei.

Atât guvernul de la Damasc, cât şi forţele rebele au negat pe tot parcursul conflictului din Siria că ar utiliza arme chimice. Anchetatori ai Naţiunilor Unite au determinat că în Ghouta s-a utilizat în 2013 gazul neuroparalizant sarin, care a ucis 1429 de persoane, inclusiv cel puţin 426 de copii. Procesul de distrugere a arsenalului chimic, convenit de guvernul sirian cu ONU în 2015, s-a încheiat în ianuarie anul acesta. Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice a confirmat spre sfârşitul lui 2015 utilizarea iperitei pentru prima dată în conflictul din Siria, dar nu a pus-o pe seama niciuneia din părţi.