Incidentul a avut loc în cartierul popular Boyle Heights, iar adolescentul, Jesse Romero, a murit pe loc, potrivit medicului legist.

În timpul unei conferinţe de presă, miercuri, şeful adjunct al poliţiei din Los Angeles (LAPD), Robert Arcos, a explicat că agenţii au intervenit în urma informaţiilor privind acte de vandalism şi în mod concret 'mesaje ale bandelor' realizate de adolescenţi cu vârste între 14 şi 16 ani.

Doi suspecţi au fost reperaţi de poliţişti, iar unu a fugit.

Potrivit lui Arcos, un martor l-a văzut pe tânărul care fugea ca să scape de poliţişti şi trăgând cu un pistol în direcţia ofiţerilor care îl urmăreau. Cu toate acestea, Arcos nu a putut să confirme dacă ofiţerul care l-a ucis pe Romero era el însuşi în acel moment ţinta tirurilor sau dacă el a deschis focul asupra adolescentului, nici dacă acesta din urmă aparţinea unei bande.

Totuşi, şeful-adjunct al LAPD a prezentat în timpul conferinţei imagini cu arma încărcată găsită la faţa locului.

Ancheta este în desfăşurare. Agenţii aveau asupra lor camere de filmat, iar imaginile vor fi examinate.

Marţi, şeriful comitatului Los Angeles a recunoscut că un bărbat de culoare neînarmat a fost împuşcat din eroare de un poliţist, în timpul unei confruntări cu o persoană suspectată de furtul unei maşini. Acest incident a survenit la doi ani de la moartea lui Michael Brown, un tânăr de culoare de 18 ani neînarmat ucis de un poliţist alb la Ferguson, în Missouri. Respectivul incident a declanşat manifestaţii pentru a denunţa violenţele poliţiei împotriva persoanelor de culoare şi a reaprins tensiunile rasiale în toată ţara.