„Operaţiunea antiteroristă a forţelor de securitate s-a încheiat şi i-a forţat pe membrii grupului armat să depună armele şi să se predea autorităţilor. Douăzeci de terorişti au fost arestaţi”, a declarat într-un comunicat Serviciul naţional de securitate armean.

„Teritoriul secţiei (de poliţie) a fost complet eliberat”, a adăugat aceeaşi sursă.

Mai înainte, un site armean a difuzat o declaraţie a unui bărbat care s-a prezentat drept unul dintre membrii grupului armat şi a anunţat decizia sa de a se preda.

„Vom continua lupta noastră în închisoare, noi credem că ne-am îndeplinit misiunea: am devenit scânteia care a permis poporului să se ridice şi nu are sens să curgă sânge”, a explicat Varujan Avetisian.

Poliţia şi-a anunţat sâmbătă intenţia de a declanşa asaltul.
Autorii luării de ostatici s-au declarat susţinători ai opozantului în închisoare Jirair Sefilian, critic feroce al guvenului arestat în iunie pentru încercare de a ocupa clădiri guvernamentale şi centre de telecomunicaţii la Erevan.

Ei au pătruns în secţia de poliţie la 17 iulie, omorând un poliţist, luând mai mulţi ostatici şi cerând demisia preşedintelui prorus Serj Sarkisian, un fost militar ales în 2008.

Apoi ei au eliberat toţi poliţiştii, dar au capturat miercuri trei membri ai personalului medical veniţi să trateze răniţii.

După anunţul unui asalt iminent sâmbătă, un poliţist a murit, ucis potrivit forţelor de ordine de un trăgător postat în secţia de poliţie. Opozanţii au negat orice implicare.

Această criză a provocat manifestaţii a mii de persoane ostile puterii la Erevan. Dispersarea uneia dintre ele vineri seară a condus la violenţe care au făcut peste 70 de răniţi, inclusiv jurnalişti, a provocat zeci de arestări, în timp ce Uniunea Europeană şi Statele Unite şi-au exprimat preocuparea.