În timpul cursei cu şase tauri, câţiva participanţi au căzut şi s-au rănit, însă nici una dintre persoane nu a fost împunsă de către animale.

Un bărbat de 56 de ani a fost internat în spital cu o rană gravă, suferind o fractură de sinus, după cum a indicat serviciul de urgenţă al spitalului din Navarra.

Printre ceilalţi răniţi se numără un bărbat de 66 de ani, care a suferit o contuzie craniană şi alte două persoane, de 24 şi 40 de ani, cu leziuni mai uşoare.

Potrivit tradiţiei, sute de persoane s-au lansat în cursă, urmate de şase tauri masivi. Cursa a durat două minute, pe o distanţă de 800 de metri, pe străduţe înguste, până la arenă, unde taurii urmează să fie ucişi în cursul după-amiezii.

Cursele cu tauri reprezintă o parte tradiţională a festivalului şi au loc în fiecare dimineaţă a acestei sărbători anuale, care se desfăşoară pe parcursul a nouă zile. Festivalul este puternic contestat de către apărătorii drepturilor animalelor.

Festivalul nu e deloc lipsit de incidente, anul acesta. Cinci bărbaţi au fost arestaţi la Pamplona pentru că au agresat sexual o tânără de 19 ani, la doar câteva zile după ce autorităţile oraşului au lansat o companie pentru a combate violenţa sexuală de la acest eveniment.