„Fragmentele au fost strânse şi există foarte mare probabilitate să fie vorba despre resturi ale avionului egiptean”, a menţionat responsabilul, sub rezerva anonimatului.

Premierul Benjamin Netanyahu, aflat într-o vizită în Etiopia şi căruia i s-a adus la cunoştinţă descoperirea, a cerut ca fragmentele respective să fie predate Egiptului, posibil chiar de vineri, a indicat acelaşi oficial. El a mai precizat că, 'în conformitate cu procedurile internaţionale', a fost informată şi Franţa, de pe al cărei teritoriu decolase aeronava.

Avionul Airbus A320, care efectua un zbor Paris-Cairo, a dispărut brusc de pe radare pe 19 mai, în jurul orei 00:29 GMT (03:29 ora locală), înainte de a se prăbuşi în apele Mediteranei între insula Creta şi coasta de nord a Egiptului, cu 66 de oameni la bord, din cauze încă necunoscute.

Cele două cutii negre ale aparatului au fost recuperate la mijlocul lunii iunie, dar experţii care investighează accidentul au declarat că mai au nevoie de timp pentru a analiza informaţiile conţinute înainte de a putea trage primele concluzii.

Surse din comisia de anchetă au declarat că analiza înregistratorului de voce a confirmat tentativa de stingere a unui incendiu la bord înaintea prăbuşirii în mare.