Atacatorul, aflat la volanul unei maşini pline cu explozibili, a vizat miercuri seara cartierul general al Batalionului 210 Infanterie situat în vestul oraşului Benghazi, a declarat un purtător de cuvânt militar. Alţi 35 de militari au fost răniţi în atac, a adăugat el, precizând că atentatul nu a fost încă revendicat.

În ultimele luni, forţele loiale guvernului libian cu sediul în oraşul Tobruk (est) şi-au întărit campania militară împotriva insurgenţilor în Benghazi. Libia se confruntă cu o stare de haos de la revoluţia din 2011 care a dus la înlăturarea de la putere a dictatorului Moammar Gaddafi. Statul Islamic a profitat de haos pentru a se implanta în ţara bogată în petrol.

În martie, un guvern de uniune naţională, susţinut de ONU, s-a instalat la Tripoli, pe fondul unor speranţe pe plan internaţional că el va reuşi să reinstaureze stabilitatea şi să oprească expansiunea Statului Islamic în Libia.

Cu toate acestea, Khalifa Haftar, puternicul şef militar din Tobruk, şi parlamentul care-l susţine, aflat în acelaşi oraş, opun încă rezistenţă guvernului de uniune naţională.