Pilotul avionului prăbuşit în judeţul Braşov a murit la Spitalul de Urgenţă Târgu Mureş. Purtătorul de cuvânt al Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, Mariana Negoiţă, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că bărbatul a fost adus în stare foarte gravă.

„Pilotul a fost adus la spitalul nostru în stare foarte gravă, prezenta politraumatisme, coaste rupte, politraumatism cranian. A fost resuscitat timp de 50 de minute şi nu a răspuns la nicio manevră astfel încât s-a declarat decesul”, a spus Negoiţă.

Persoana care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic de lângă Perşani, judeţul Braşov, era o femeie de 57 de ani, iar pilotul, care se află în stare gravă, este cetăţean italian în vârstă de 66 de ani, aeronava fiind proprietatea personală a acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit prefectului judeţului Braşov, Ciprian Băncilă, femeia care a murit carbonizată în urma prăbuşirii avionului între localităţile Şinca şi Perşani, lângă o cale ferată, era o femeie de naţionalitate română, în vârstă de 57 de ani. Pilotul, care se află în stare gravă la Spitalul din Tg. Mureş, are 66 de ani şi este cetăţean italian. Acesta a fost intubat şi este în stare critică.

Avionul de mici dimensiuni – TECNAM BT 2004, este proprietatea privată a cetăţeanului italian, fiind înmatriculat în Italia. Acesta a decolat, sâmbătă dimineaţa la ora 10.00, din localitatea Cioca, judeţul Timiş, şi se îndrepta spre aerodromul din Ghimbav, judeţul Braşov.
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov a deschis o anchetă în acest caz.

Avionul de mici dimensiuni este înmatriculat în Italia.