Cel de-al doilea atacator încă nu a fost identificat oficial, a adăugat procurorul într-o declaraţie acordată presei. Magistratul a confirmat că Adel Kermiche a fost pus sub acuzare în martie 2015 pentru legături cu o organizaţie teroristă şi a fost plasat sub supraveghere electronică la domiciliu.

Originar din regiunea unde a fost comis atentatul, Adel Kermiche a încercat în două rânduri, în 2015, să ajungă în Siria, a confirmat François Molins. Prima dată a fost reţinut la 23 martie 2015 în Germania în timp ce se îndrepta spre Siria.

Predat Franţei, el a fost pus sub acuzare la 28 martie şi „plasat sub control judiciar cu interdicţia de părăsi departamentul, obligaţia de a semna condica la comisariat şi obligaţia de a urma un curs de pregătire sau o activitate profesională", a detaliat procurorul.

Adel Kermiche a părăsit din nou domiciliul familial pe 11 mai. Pe numele lui a fost emis imediat un mandat internaţional de arestare şi a fost reţinut pe 13 mai în Turcia, venind dinspre Geneva, a explicat magistratul.

În arest provizoriu până la 18 martie 2016, el a fost ulterior plasat sub control judiciar, consemnat la domiciliu sub supraveghere electronică, a adăugat François Molins.

El avea dreptul să iasă de luni până vineri între orele 08.00 şi 12.30, iar în weekend şi zilele de sărbătoare între orele 14.00 şi 18.00. Adel Kermiche avea interdicţia de a părăsi departamentul, trebuia să se prezinte o dată pe săptămână la comisariat şi să predea cartea de identitate şi paşaportul, a precizat procurorul.