Cuţitul deli, conceput să felieze fâşii de carne puse la frigare, este folosit pentru a tăia doner kebab, o mâncare de tip fast food populară în Germania, scrie agenţia de presă germană.

Atât sirianul, solicitant de azil, cât şi victima sa în vârstă de 45 de ani lucrau la acelaşi restaurant unde se vindea kebab. Poliţia anchetează dacă atacul nu a fost de fapt o crimă pasională.

Atacul, despre care poliţia a informat că nu a fost un atentat terorist, s-a produs în faţa unei staţii de autobuz aglomerate, din centrul oraşului, la ora locală 16:27, după o altercaţie.

Suspectul a rănit cinci oameni cu cuţitul în timp ce încerca să fugă de la locul faptei, dar a fost 'neutralizat' de o martoră, care a dat cu maşina peste el. Individul se află în prezent la terapie intensivă şi sub paza poliţiei.

Sirianul era cunoscut poliţiei pentru delicte care includeau furt, posesie de droguri şi rănire gravă, iar după un prim interogatoriu există probe că bărbatul are probleme psihice, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, care a adăugat că martorii la crimă au început să fie chestionaţi încă de luni dimineaţă.