Decizia a fost luată într-o reuniune a miniştrilor transporturilor din cele trei ţări care au întreprins eforturile de căutare a aparatului.

„Miniştrii au convenit că, în situaţia în care aeronava nu va fi localizată în aria actuală de căutare şi în absenţa unor dovezi noi, credibile, care să ducă la identificarea locului exact în care se află aparatul, căutările nu se vor încheia, ci vor fi suspendate până la acoperirea zonei de căutare de 120.000 kmp”, se arată în scrisoare, postată pe pagina de Facebook a familiilor victimelor.

Zborul cu indicativul MH370 al Malaysia Airlines a dispărut în ziua de 8 martie 2014, în sudul Oceanului Indian, la scurt timp după decolarea de la Kuala Lumpur, cu destinaţia Beijing, având la bord 239 de persoane, majoritatea cetăţeni chinezi.

Eforturile comune de căutare nu au dus la găsirea epavei avionului în sudul Oceanului Indian, locul presupus al dispariţiei.

Câteva fragmente descoperite în Africa de Sud, în Mauritius şi pe insula Réunion provin 'aproape cu certitudine' de la aparatul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, potrivit expertizelor, însă căutările nu au reuşit să stabilească locul şi circumstanţele dispariţiei.