Miercuri seară, manifestanţii i-au atacat cu pietre pe poliţiştii desfăşuraţi în jurul secţiei în care s-a baricadat de duminică un grup de bărbaţi înarmaţi, având legături cu opoziţia din Armenia.

Poliţia a ripostat cu gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare.

Cel puţin 51 de persoane, printre care 29 de poliţişti, au fost rănite în aceste ciocniri, conform celui mai recent bilanţ anunţat de Ministerul Sănătăţii.

„Ceea ce s-a întâmplat este inacceptabil", a declarat premierul armean Ovik Abraamian, în şedinţa de guvern de joi, subliniind că "este imposibilă obţinerea de schimbări reale prin violenţă".

În jur de 2.000 de oameni au continuat să manifesteze până în zori, ridicând baricade, înainte de a fi dispersaţi de poliţie, care a operat zeci de arestări.

Departamentul de stat al SUA a condamnat „recurgerea la violenţă" şi a chemat guvernul de la Erevan „să gestioneze situaţia cu reţinere".

Patru ostatici au fost eliberaţi deja, dar alţi patru — printre care comandantul adjunct al poliţiei naţionale, Vardan Eguiazarian, şi cel al poliţiei din Erevan, Valeri Osipian — sunt în continuare captivi în clădire.

Atacatorii, care au pus mâna pe un arsenal important al poliţiei, cer demisia preşedintelui Serj Sarkisian şi eliberarea opozantului Jirair Sefilian, arestat în luna iunie pentru posesie de arme şi acuzat că a intenţionat să ocupe clădiri guvernamentale şi centre de telecomunicaţii din Erevan.

Mai mult de 1.500 de armeni au ieşit luni pe străzile din Erevan pentru a protesta împotriva guvernului şi a cere rezolvarea paşnică a crizei.

Jirair Sefilian, un critic virulent al regimului, a mai fost arestat în 2006 şi închis timp de 18 luni după ce a chemat la „răsturnarea prin violenţă a guvernului". El a mai fost reţinut pentru scurt timp în 2015, pentru tentativă de lovitură de stat.

Preşedintele Serge Sarkissian, un fost militar, a fost ales în 2008, în urma unui scrutin contestat de opoziţie. Zece persoane şi-au pierdut viaţa în protestele care au urmat alegerii sale.