Folosind date istorice privind modul în care au votat statele federale, dar şi rezultatele a circa 300 de sondaje de opinie efectuate începând cu mijlocul lunii aprilie, modelul de calcul sugerează o victorie a lui Hillary Clinton în faţa lui Donald Trump, recent desemnat drept candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

Potrivit prestigiosului cotidian, Clinton este favorită în 14 state şi Districtul Columbia, unde se află capitala, Washington, lucru care ar urma să-i asigure 186 de voturi din cele 270 de voturi electorale necesare pentru a câştiga alegerile. Pe lângă acestea, sondajele o dau câştigătoare şi în alte opt state, fapt ce i-ar putea aduce victoria, cu un total de 275 de voturi electorale, scrie Mediafax.

Publicaţia avertizează că în cele 16 săptămâni de campanie rămase se pot schimba multe. Utilizând acelaşi model de calcul, rezulta că Bill Clinton ar fi avut mai puţin de 20% şanse de deveni preşedinte în 1992, cu aproximativ patru luni înainte de alegeri. O lună mai târziu, după Convenţia Partidului Democrat, modelul îl dădea drept probabil câştigător pe Bill Clinton, cu 84% şanse de succes.