Actorul a fost internat vineri la Spitalul Elias, din Bucureşti. „Pacientul se afla într-o stare de degradare biologică, în contextul vârstei avansate. Pe perioada internării a beneficiat de monitorizare strictă cu supravegherea şi controlul funcţiilor vitale, cât şi confortul fizic şi psihic adecvat situaţiei date. Decesul a avut loc miercuri, 20 iulie, la ora 13, în urma unui stop cardio-respirator iresuscitabil”, a declarat directorul medical al spitalului. 

Radu Beligan s-a născut pe 14 decembrie 1918 în Halta Galbeni din judeţul Bacău. El a fost urmaşul unuia dintre fraţii lui Ion Creangă, după cum spunea într-un interviu. Radu Beligan a avut o impresionantă carieră în teatru şi film. A interpretat roluri celebre, cum ar fi personaje ale dramaturgilor literaturii române şi universale.

A fost unul dintre discipolii actriţei Lucia Sturdza Bulandra şi ai scriitorului Eugen Ionescu. Beligan este privit în general ca unul dintre numele majore ale teatrului românesc, cu un repertoriu complex, clasic şi modern. A jucat alături de actori importanţi, cu reprezentaţii atât în ţară, cât şi în străinătate.

În aprilie anul acesta, Radu Beligan, la 97 de ani, juca în nu mai puţin de şapte spectacole. A jucat în filme ca „O noapte furtunoasă” (1943), „Visul unei nopţi de iarnă” (1946), „Răsună valea” (1949), „Lanţul slăbiciunilor” (1952), „O scrisoare pierdută” (1953).

În 2004, Radu Beligan a devenit membru de onoare al Academiei Române. În data de 27 martie 2011, el a primit o stea pe Walk of Fame Bucureşti. Pe 15 decembrie 2013, a fost inclus în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru.

Radu Beligan a fost în perioada 1969-1989 membru al Comitetului Central al Partidului Comunist Român, precum şi deputat al Marii Adunări Naţionale între anii 1961-1975.