Barack Obama a recunoscut că nu se cunoaşte motivul pentru care poliţiştii au fost împuşcaţi, însă a reamintit în mesajul său uciderea celor cinci agenţi ai forţelor de ordine la Dallas (Texas), asasinaţi la 7 iulie de un veteran care dorea să îi răzbune pe negrii omorâţi de poliţie.

„Pentru a doua oară în două săptămâni, agenţi de poliţie, care în fiecare zi îşi pun viaţa în pericol pentru a o proteja pe a noastră, au fost ucişi cu laşitate în timp ce îşi îndeplineau misiunea”, a subliniat preşedintele într-un comunicat publicat de Casa Albă.

„Aceste atacuri asupra unor funcţionari, împotriva statului de drept şi societăţii civilizate, trebuie să înceteze”, a adăugat el.

Preşedintele SUA a pus la dispoziţia autorităţilor din Louisiana mijloacele statului federal şi a promis că va fi făcută dreptate.

Trei poliţişti au fost omorâţi şi alţi trei răniţi duminică într-un schimb de focuri la Baton Rouge (Louisiana), potrivit şerifului local.

Această tragedie a avut loc în contextul unor tensiuni rasiale extrem de puternice provocate de uciderea de către poliţie a unui bărbat de culoare la începutul lunii în capitala statului Louisiana.