Lira turcească scăzuse la închidere cu 5%, la 3,0300 lire/dolar.

„Aţi văzut cele mai recente titluri din Turcia? Probabil că are legătură cu ele. Acest avânt al dolarului este foarte mult influenţat de ştiri", a spus Vassili Serebriakov, specialist în domeniul pieţei valutare la Credit Agricole din New York.

Prim-ministrul turc a denunţat vineri seară o „tentativă ilegală” a unui grup din cadrul armatei, la scurt timp după închiderea parţială în direcţia Asia-Europa a podului de pe Bosfor la Istanbul, potrivit unui canal de televiziune, informează AFP şi Reuters.

Binali Yildirim a adăugat că cei implicaţi în ceea ce a descris ca o tentativă de lovitură de stat a unui grup din cadrul armatei vineri vor  plăti preţul cel mai ridicat, notează Reuters. 
    
„Aceasta este o încercare de revoltă, nu îi vom lăsa să câştige", a spus Yildirim, citat de Xinhua.

Ulterior, armata turcă a anunţat printr-un comunicat că a preluat puterea în Turcia pentru a restabili ordinea şi a menţine drepturile omului.

Într-un comunicat trimis prin e-mail şi citat de canalele TV din Turcia, armata a declarat că toate relaţiile externe existente ale Turciei vor fi menţinute şi statul de drept va rămâne prioritar.