Municipalităţile Chambery (est) şi Marsilia (sud) au anunţat anularea tradiţionalelor focuri de artificii, cu ocazia zilei naţionale. În Corsica, municipalitatea din Porto-Vecchio a procedat la fel, iar la Saint-Etienne (centru-est), spectacolul de artificii, programat iniţial pentru sâmbătă, a fost amânat.

De asemenea, la a 56-a ediţie a Festivalul de Jazz din Juan-les-Pins, din apropiere de Nisa, una dintre cele mai vechi din Franţa, au fost anulate toate concertele timp de patru zile, de vineri până luni inclusiv, până la sfârşitul perioadei de doliu naţional, au anunţat organizatorii festivalului AFP.

Un alt eveniment concomitent, „Jazz Off", cu concerte planificate pe străzile şi în pieţele din Antibes şi Juan-les-Pins este la rândul său, complet anulat, pe toată durata festivalului.

În vestul Franţei, spectacolul de deschidere al Festivalului de teatru stradal de la Sarlat a fost anulat „din cauza doliului naţional", iar în sud, concertele de vineri din cadrul Festivalului Nuit de Sud de la Vence, au fost la rândul lor suspendate.

Cu toate acestea, unele festivaluri au decis să nu anuleze manifestările programate, preferând să organizeze un moment de reculegere în memoria victimelor, aşa cum s-a întâmplat la Arles (sud) sau la La Rochelle (vest), la festivalul de muzică Francofolies.

La Festivalul de Teatru de la Avignon, organizatorii au ales varianta citirii unui text înainte de fiecare spectacol, pentru a încuraja publicul să se manifeste prin aplauze.

Festivalul Nuits de Fourviere, în desfăşurare până pe 31 iulie la Lyon (centru-est) nu va fi întrerupt. „Măsurile de securitate au fost deja consolidate prin comparaţie cu ediţiile precedente, în urma atacurilor din noiembrie 2015", a declarat un purtător de cuvânt al festivalului.

La Strasbourg (est), spectacolul de sunet şi de lumini de pe faţada Catedralei nu va fi anulat, însă măsurile de securitate vor fi îmbunătăţite, a indicat primăria.