Montreal, oraşul canadian cu legături profunde cu Franţa, a deplâns tragedia care a avut loc în timpul zilei Bastiliei, sărbătoarea naţională a Franţei.
„Într-un gest de solidaritate cu poporul francez, Hotel de Ville este iluminat în culorile Franţei, iar drapelul este coborât în bernă”, a anunţat municipalitatea într-un comunicat.

În cealaltă parte a globului, mai multe locuri importante din Australia şi-au afişat sprijinul. Primaria oraşului Adelaide din statul Australia de Sud strălucea în aceleaşi culori în semn de omagiu adus Franţei.

Tot în Australia, Podul Story din Queensland, peste râul Brisbane, a fost iluminat în culorile steagului parizian.

Helmsley Building din New York, o clădire cu 35 de etaje, a îmbrăcat culorile steagului francez, luminând străzile din Manhattan.

În Franţa, la Paris, Turnul Eiffel va fi iluminat în culorile drapelului francez, începând de vineri seara şi în următoarele trei zile de doliu naţional, pentru a aduce un omagiu victimelor de la Nisa.

Joi seara, un camion a intrat într-o mulţime care sărbătorea Ziua naţională a Franţei pe Promenade des Anglais din Nisa. Bilanţul atacului este de cel puţin 84 de morţi şi de aproximativ 50 de persoane rănite grav.