Astfel, unul dintre principalii propagandişti pro-Kremlin, Nikolai Starikov, copreşedinte al mişcării Anti-maidan, în videoclipul sau despre Brexit spune: Brexit înseamnă că pur şi simplu elita mondială a decis să înceapă un război în cadrul Uniunii Europene. 

Potrivit lui Starikov, „titularii celor mai mari bogăţii din lume” recunosc că nu mai pot menţine un nivel ridicat de trai într-o zonă atât de mare şi deci vor limita viaţa bună pentru populaţia din SUA, Marea Britanie şi Elveţia. Restul lumii va intra în haos şi război.

Un alt propagandist a declarat pe canalul LIFEnews că întreaga Europa de Est va fi „aruncată în scurt timp afară din UE”.

„Publicaţia georgiana pro-Kremlin, site-ul saqinform.ge, poate lua premiul pentru creativitate: „anglo-saxonii au decis să uite „anglo-sexul”, în favoarea valorilor LGBT ale „bătrânei curtezane Europa”, menţionează DisinfoReview.

Astfel, după plecarea Regatului Unit din UE, celelalte ţări comunitare ale UE se vor alătura, mai devreme sau mai târziu, marii Uniuni Eurasiatice.

Ca o confirmare, propagandiştii ruşi au relatat despre o întâlnire secretă care a avut loc într-o staţiunea elveţiană alpină între cancelarul german Angela Merkel şi liderii din Franţa, Italia şi Olanda, la care s-ar fi discutat despre viitorul proiectului „marea Euroasie”.

Ca de obicei, mass-media pro-Kremlin acordă o atenţie mare Ucrainei şi NATO. Mai multe mass-media ruse au încercat să facă legătura dintre recentele atacuri ISIS de la Istanbul cu autorităţile ucrainene. Cel mai direct in acest sens a fost „jurnalistul de televiziune” Dmitri Kiseliov. Un alt propagandist de televiziune, Petr Tolstoi, din nou a acuzat Ucraina de distrugerea MH17.

În plus, au avut loc noi dezbateri pe teme precum: „Occidentul a uitat de Ucraina” sau „Ucraina – nu este un stat, iar ucrainenii nu sunt o naţiune”.

În ceea ce priveşte NATO, au continuat vechile sloganuri despre cum toate exerciţiile militare sunt pur şi simplu o provocare la adresa Rusiei, iar site-ul Politikus.ru a postat un articol in care lansează minciuna ca vicepreşedintele SUA Joe Biden ar fi recunoscut despre planurile SUA privind un blitzkrieg în Donbas şi atacarea Crimeii.