„Este datoria noastră să lucrăm foarte strâns cu guvernele statelor aliate", a declarat Merkel în cadrul unei conferinţe de presă, după discuţiile avute la Bişkek, adăugând că există multe probleme în lume care fac necesară o astfel de cooperare strânsă.

Cancelarul german a afirmat că a vorbit cu Theresa May miercuri seara la telefon şi a invitat-o pentru discuţii la Berlin. „Abia aştept să lucrăm împreună", a adăugat ea.

Merkel a refuzat însă să comenteze asupra deciziei de a-l numi pe fostul primar al Londrei, Boris Johnson, în funcţia de ministru de externe al Marii Britanii. Excentricul edil al capitalei britanice a fost unul dintre liderii taberei care a susţinut ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar la referendumul din 23 iunie.

Miercuri, cabinetul premierului Theresa May a afirmat că aceasta le-a spus la telefon cancelarului german Angela Merkel şi preşedintelui francez Francois Hollande că guvernul ei va avea nevoie de o perioadă de timp înainte de a începe discuţiile cu privire la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.