„Producţia de alimente şi medicamente va fi supervizată de armată în cadrul unei operaţiuni de mare amploare în cadrul războiului economic”, a spus Maduro. Iniţiativa a putut fi autorizată în cadrul stării de urgenţă economică pe care a declarat-o la începutul anului, a spus preşedintele.

Marea misiune de asigurare a aprovizionării pune miniştri, afaceri şi instituţii de stat sub controlul ministrului apărării, generalul Vladimir Padrino.

În cadrul unui Consiliu al productivităţii economice, Padrino a spus că securitatea alimentară a Venezuelei este o problemă de securitate naţională şi că prin urmare este adecvat ca armata să preia controlul acestui domeniu.

Guvernul vrea să folosească puţină disciplină pentru a realiza o distribuţie echitabilă a alimentelor.

Anunţul survine după săptămâni de proteste uneori violente cauzate de criza alimentară din întreaga ţară.

O scădere a preţurilor la petrol a lăsat economia Venezuelei într-o criză profundă, iar devalorizarea monedei şi inflaţia galopantă au lipsit ţara de importurile de alimente, medicamente şi alte produse.

Duminică, Venezuela a deschis frontiera cu Columbia şi mii de persoane au trecut graniţa pentru a cumpăra alimente şi alte provizii.