Potrivit lui Saakaşvili, Ucraina ar trebui să meargă după principiul pe care la aplicat el în anii când a fost preşedintele Georgiei. Ar trebui să se confişte averea celor bogaţi. În anii a fost la conducere, sute de averi au fost confiscate de la persoane fizice şi foşti şefi care au fost la conducerea unor instituţii de stat şi au delapidat statul. În comparaţie cu Georgia, în Ucraina sunt mii de averi care pot fi confiscate.
Saakaşvili a mai adăugat că mai mult din jumătate din politicienii ucraineni fac parte din lumea rusă. „Numai persoanele din lumea rusă pot avea astfel de case şi castele sau palate. În Uniunea Europeană, unde noi tindem, practic nimeni dintre politicieni nu au asemenea averi,” a afirmat guvernatorul regiunii Odessa într-o conferinţă de presă. După spusele lui Saakaşvili, în Ucraina oamenii trăiesc în două lumi diferite: lumea europeană şi lumea lui Putin, unde toţi fură şi sunt corupţi.

Referindu-se la reforma judiciară, fostul preşedinte al Georgiei, a declarat că în Ucraina trebuie de schimbat toţi judecătorii, aşa cum a făcut el în Georgia. „Mai întâi am schimbat 100% din judecători, apoi am dat afară 80% din magistraţii pe care i-am pus în locul celorlalţi. Acesta este un proces permanent. Odată ce devin compromişi trebuie de schimbat. Ca ţara să devină prosperă trebuie de scăpăm de astfel de oameni. Cum poţi să pui un judecător să confişte averea altor persoane, atunci când el deţine o casă cât un castel şi mai multe maşini luxoase,” a declarat Saakaşvili
 
„O schimbare în acest sens poate să o producă o mişcare socială, care prin presiuni politice şi metode paşnice să oblige actuala clasă politică să recurgă la o schimbare totală. La noi, în Ucraina, a fost a doua revoluţie, maidanul, după care practic nu s-a schimbat nimic, iar dacă au avut loc careva schimbări, aceste schimbări au fost spre rău,” a conchis guvernatorul regiunii Odessa.