Însoţit de soţia sa, Michelle Obama, preşedintele american s-a alăturat unei ceremonii ecumenice, unde va lua cuvântul, de asemenea, predecesorul său, George W. Bush.

Micah Johnson, ex-combatant afroamerican în vârstă de 25 de ani, care a fost în misiune în Afganistan, a afirmat că voia să omoare poliţişti albi ca răspuns la uciderea a doi afroamericani în aceeaşi săptămână cu focuri de armă de către forţele de ordine în Louisiana şi Minnesota. Înregistrări video realizate de amatori, difuzate pe reţelele sociale, au şocat o întreagă ţară.

La începutul ceremoniei, desfăşurată la Meyerson Symphony Center, în centrul oraşului, primarul Dallasului, democratul Mike Rawlings, a făcut apel de a nu se ceda panicii sau unei viziuni fataliste a societăţii americane.

„Durerea Dallasului este durerea întregii ţări”, a afirmat el, lansând un apel la unitate, unitate între poliţie şi cetăţeni, unitate între responsabilii politici.

„Este ocazia de a construi un nou model pentru comunitatea noastră, pentru oraşul nostru, pentru ţara noastră”, a afirmat Rawlings.