„În noaptea de 11 iulie 2016, în apropiere de Troiţkoe, un detaşament de recunoaştere compus din până la 23 de persoane a avansat spre poziţiile ucrainene forţând linia de demarcaţie cu încercarea de a pătrunde în spatele liniei frontului. Ca urmare a luptelor angajate, detaşamentul de recunoaştere s-a retras, lăsând trei răniţi în urma sa” – se spune într-o declaraţie a reprezentaţilor ATO, postata pe Facebook.
 
În contul Statului Major General al ATO de pe Facebook au fost publicate, de asemenea, copii după actele unuia dintre atacatori – un rus originar din Omsk, Natan Ţakirov. Potrivit centrului de presă al ATO, acesta a murit în urma rănilor provocate de gloanţe.

„Printre răniţii capturaţi se mai afla un comandant de companie şi un comandant de pluton al forţelor de ocupaţie ruseşti”.

Centrul de presă al sediului ATO a precizat că, în cursul ultimei zile, „inamicul s-a activizat, asupra poziţiilor ucrainene fiind deschis focul de 94 de ori. Cele mai multe – 48 de atacuri – au fost înregistrate pe direcţia Doneţk.