Un responsabil al municipalităţii Berlinului, Frank Henkel, a denunţat ceea ce el a numit „orgia violenţei extremei stângi” şi abuzarea de dreptul de a manifesta „de către anarhişti şi turbulenţi”. În opinia sa este vorba de cea mai violentă manifestaţie de acest tip din capitala germană din ultimii ani.
Incidentele au avut loc noaptea trecută în mai multe cartiere centrale din Berlin, dar amploarea consecinţelor nu a fost stabilită şi comunicată decât duminică de către forţele de ordine.

În afară de poliţiştii răniţi cu pietre, sticle sau cu bâte, şi în afară de interpelări, poliţia a indicat că numeroase vehicule au fost incendiate şi vitrine de magazine sparte. Mai mulţi manifestanţi au fost, de asemenea, răniţi. Majoritatea dintre manifestanţii interpelaţi au fost între timp eliberaţi.
Protestele au izbucnit din cauza evacuării unei clădiri în Rigaer Strasse, ocupată ilegal de către militanţi ai extremei stângi. La manifestaţie au participat până la 3.500 de persoane şi poliţia a mobilizat 1.800 de oameni în cursul nopţii.