Câteva ore mai târziu, la Netania în apropiere de Tel Aviv, un alt palestinian din Tulkarem în Cisiordania a rănit cu cuţitul un bărbat şi o femeie, înainte de a fi ucis de un trecător, a anunţat poliţia.

În timp ce violenţele mortale zguduie Israelul, Ierusalimul şi teritoriile palestiniene din octombrie, atacul de joi este primul în interiorul unei colonii împotriva civililor israelieni de la asasinarea lui Dafna Meir, o asistentă medicală de 38 de ani ucisă în prezenţa celor şase copii ai ei în colonia Otniel în ianuarie.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a denunţat o crimă „oribilă".

Într-un comunicat, Netanyahu a cerut liderilor palestinieni să condamne atacul şi să ia măsuri imediate pentru a opri ceea ce el a descris ca incitare citată de Israel drept factor principal în spatele unui şir de atacuri de-a lungul ultimelor nouă luni.

Potrivit comunicatului, casa atacatorului va fi distrusă şi permisele de muncă ale rudelor acestuia pentru a lucra în Israel vor fi revocate.

Departamentul de Stat a declarat că adolescenta avea cetăţenia americană, condamnând „un act brutal de terorism de neiertat".

„Confirmăm că ea este cetăţean al SUA", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat John Kirby într-un briefing de presă.

Palestinianul s-a infiltrat dimineaţa urcând un gard de securitate în colonia Kiryat Arba de lângă Hebron, în sudul teritoriului palestinian ocupat de Israel din 1967. El a intrat în casa adolescentei, Hallel Yaffa Ariel, care dormea acolo singură, potrivit armatei şi mass-media.

Înjunghiată de zece ori în patul ei, ea a fost transportată în stare critică la un spital din Ierusalim unde a decedat.

Gardienii din Kiryat Arba au venit în casă şi l-au împuşcat pe atacator care a rănit grav un membru al echipei civile de răspuns armat înainte de a fi ucis, a precizat un purtător de cuvânt militar şi lider al coloniştilor.

Agresorul a fost identificat ca fiind un bărbat în vârstă de 19 ani dintr-un sat palestinian din apropiere.

Armata a difuzat o fotografie a camerei fetei, pe care ea o împărţea cu surorile ei de 10 şi 4 ani, arătând patul şi podeaua plină de sânge.