Arestările au avut loc în timpul unei operaţiuni desfăşurate de poliţia turcă vineri în zori în districtul Basakşehir, situat în partea europeană a Istanbulului, ceea ce face ca numărul persoanelor arestate în cadrul anchetei declanşate după atentatul de marţi să ajungă la 24. Alţi 13 suspecţi, printre care trei străini, fuseseră arestaţi de poliţia turcă joi, când au fost efectuate descinderi simultane la 16 adrese din Istanbul.

Cei trei autori ai atacurilor sinucigaşe de marţi proveneau din Rusia, Uzbekistan şi Kîrgîzstan, potrivit unui oficial turc. Atacurile, începute la ora locală 21:22 (18:22 GMT), au vizat diferite zone pe aeroportul internaţional Atatürk din Istanbul. Atacatorii au sosit la aeroport cu un taxi.

A existat un schimb de focuri între atacatori şi poliţie în apropierea unui punct de control la terminalul de sosiri internaţionale. Unul dintre atacatori a detonat apoi încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa în interiorul terminalului lângă intrarea în clădire, în timp ce un altul s-a aruncat în aer în afara terminalului şi cel de-al treilea într-o parcare, au declarat oficiali turci.

Înregistrări video postate pe site-uri de socializare arătau un atacator în interiorul clădirii aeroportului şi pasageri panicaţi. Martori au raportat de asemenea explozii şi focuri de armă în mai multe zone din aeroport, declarând că atacurile păreau să aibă loc la două etaje diferite.

Cei trei atacatori au fost ucişi în timpul incidentului, care a provocat anularea sau amânarea a sute de zboruri.

Aeroportul Atatürk din Istanbul este unul dintre cele mai tranzitate din lume, cu 60 de milioane de pasageri pe an.