„La modul general, este recomandabil ca persoanele care călătoresc să manifeste o mai mare prudenţă la Istanbul, Ankara şi în alte oraşe mari din Turcia”, indică Ministerul de Externe german pe site-ul său internet, într-o actualizare a atenţionărilor pentru cei care călătoresc, după triplul atentat din metropola turcă.

Aceste recomandări sunt „în special valabile pentru locurile publice” şi „atracţii turistice şi, mai general, pentru adunări de persoane şi transportul public”, precizează MAE german, care, de asemenea, recomandă insistent cetăţenilor săi să evite zonele de frontieră cu Irakul şi Siria.

În ianuarie, Berlinul îşi avertizase cetăţenii, după atacul cu bombă la Istanbul în care şi-au pierdut viaţa 12 de turişti germani.

Amintim că patruzeci şi patru de persoane au fost ucise şi peste 260 rănite marţi seara într-un triplu atentat sinucigaş pe aeroportul Ataturk, atacul cel mai sângeros dintr-o serie de atentate de la începutul anului la Istanbul. Ankara atribuie grupării jihadiste Statul Islamic responsabilitatea pentru acest atac, care nu a fost până în prezent revendicat.