Acest atac este cel mai sângeros comis de palestinieni împotriva israelienilor de la declanşarea valului de violenţe în octombrie. Cei doi atacatori au fost arestaţi.

Palistenienii au deschis focul în cartierul Sarona, o zonă aflată în imediata vecinătate a Ministerului Apărării şi foarte frecventată la acea oră, au informat poliţia şi martori oculari.

Condiţiile în care cei doi atacatori au fost neutralizaţi nu sunt clare. Aparent, unul a fost arestat teafăr, potrivit indicaţiilor poliţiei, iar celălalt a fost rănit de gloanţe şi transportat în stare gravă la spital.

Ulterior, poliţia i-a identificat pe cei doi ca fiind palestinieni, rude, locuind în sectorul Hebron din Cisiordania ocupată.

Şeful poliţiei a afirmat că nu sunt indicii potrivit cărora un alt „terorist” ar fi reuşit să fugă. „Pentru noi, oamenii îşi pot relua cursul normal al vieţii”, a declarat acesta după ce sectorul respectiv a fost încercuit provizoriu.

Israelul, Ierusalimul şi teritoriile palestiniene se confruntă cu un val de violenţe care, de la 1 octombrie, au costat viaţa a 207 palestinieni, 28 israelieni, doi americani, un eritreean şi un sudanez, potrivit celui mai recent bilenţ. Naţionalitatea persoanelor ucise miercuri seară nu este cunoscută pentru moment.

Majoritatea palestinienilor ucişi sunt autorii sau presupuşii autori ai unor atacuri, în marea majoritate comise cu arma albă. Numeroşi atacatori provin din regiunea Hebron, butoi cu pulbere din sudul Cisiordaniei.

În ultimele săptămâni, violenţele s-au redus semnificativ, dar cauzele tensiunilor nu au dispărut. Perspectivele reglementării conflictului israeliano-palestinian par compromise definitiv.