Ancheta de opinie arată, de asemenea, că 54,8% dintre brazilieni sunt de părere că guvernul lui Michel Temer „este asemănător celui condus de Dilma Rousseff şi că nu se observă nicio schimbare în ţară".

Însă numai 28% dintre persoanele chestionate resping guvernul Temer, cu mult mai puţin decât cei 62,4% care erau împotriva guvernului Rousseff, a precizat ancheta comandată de Confederaţia naţională a transporturilor (CNT) institutului MDA.

Iar 62,4% dintre subiecţi au afirmat că îndepărtarea de la putere a preşedintei a fost corectă, faţă de 33% care consideră contrariul.

Suspendată din funcţie pentru o perioadă de maxim 180 de zile, în aşteptarea procesului din Senat pentru cosmetizarea conturilor publice, preşedinta de stânga a fost nevoită să îi lase locul vicepreşedintelui Michel Temer. Ea îl consideră un trădător care a pus la cale o lovitură de stat parlamentară.

Marţi, procuratura a cerut arestarea preşedinţilor Senatului şi Adunării Naţionale, a unui fost ministru şi unui fost şef de stat, toţi aliaţi ai preşedintelui Michel Temer: ei sunt acuzaţi că au încercat să intervină în ancheta asupra uriaşului scandal de corupţie Petrobras.

Cu toate că Dilma Rousseff nu a fost acuzată oficial că a participat la această reţea de corupţie, 66,9% dintre persoanele chestionate sunt de părere că preşedinta a fost totuşi implicată.

În total, 2.002 persoane au fost chestionate între 2 şi 5 iunie în cadrul sondajului MDA, a cărui marjă de eroare este de 2,2 puncte procentuale.