Spitalul San Raffaele a anunţat, într-o declaraţie de presă, că spitalizarea fostului premier este necesară ca urmare a unei „deficienţe cardiace”. 

Problemele de sănătate nu-i pun viaţa în pericol, a dat asigurări purtătorul de cuvânt al lui Berlusconi. În vârstă de 79 de ani, Berlusconi are instalat un pacemaker încă de acum 9 ani, intervenţie ce a avut loc într-un spital din Statele Unite ale Americii.

Spitalul San Raffaele a oferit un scurt comunicat de presă în care a precizat că spitalizarea lui Berlusconi se impunea din pricina unei "deficienţe cardiace", iar în următoarele zile vor efectuate o serie de teste pentru a se stabili cu exactitate tratamentul ce trebuie urmat".Berlusconi, în vârstă de 79 de ani, a fost în patru rânduri premier al Italiei.

Amintim că fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost condamnat miercuri la trei ani de închisoare pentru coruperea unui senator, în 2006, în scopul prăbuşirii Guvernului de centru-stânga condus la acea vreme de Romano Prodi. Tribunalul din Napoli i-a interzis de asemenea să ocupe funcţii oficiale pentru o durată de cinci ani. Anterior, Parchetul din Napoli ceruse o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru Silvio Berlusconi în dosarul privind coruperea senatorului Sergio De Gregorio, pentru a provoca căderea Guvernului Romano Prodi, obligat în cele din urmă să îşi dea demisia în mai 2008.