Oficialii au avertizat că nu se aşteaptă ca apele să revină la nivelul normal cel puţin o săptămână, în timp ce unele regiuni franceze rămân sub Cod portocaliu. În Paris, apele Senei s-au stabilizat după ce au atins nivelul de 6,10 m în noaptea de vineri spre sâmbătă, cel mai ridicat din 1982.

Muzeul Luvru, care a rămas închis în weekend pentru a fi organizată evacuarea preventivă a operelor păstrate în depozite, ar urma să se redeschidă miercuri.

Luni, Guvernul francez a anunţat crearea unui fond de urgenţă pentru a-i ajuta pe cetăţenii care "au pierdut totul" în timpul inundaţiilor masive.

Premierul Manuel Valls a informat că zeci de milioane de euro vor fi disponibile pentru victimele inundaţiile, care trebuie să aştepte timp îndelungat înainte ca firmele de asigurări să le acorde compensaţii pentru pierderile suferite.

"Fără întârziere, Guvernul a decis crearea unui fond de urgenţă pentru oamenii fără resurse, care au pierdut totul. Fondul va fi gestionat de Prefecturile din departamentele afectate de inundaţii, care vor colabora cu serviciile sociale", le-a declarat jurnaliştilor oficialul francez.

După o săptămână de ploi abundente în Europa, au murit cel puţin 18 persoane în inundaţiile din Germania, Franţa, România şi Belgia.

De săptămâna trecută, de când au început ploile puternice, 20.000 de persoane au fost evacuate şi puse la adăpost de serviciile de intervenţie, în cursul a 16.000 de acţiuni efectuate pe întreg teritoriul Franţei.