Ministrul suedez al culturii doamna Alice Bah-Kuhnke şi alţi 250 de pelerini catolici suedezi au fost prezenţi în piaţa Sfântu Petru la ceremonia de canonizare a suedezei Marie Elisabeth Hesselblad, restauratoare a congregaţiei „brigittinilor”.

Marie Elisabeth Hesselblad s-a născut în 1870 într-o familie luterană cu 13 copii. A plecat la o vârstă foarte tânără în SUA ca să muncească pentru susţinerea financiară a familiei sale şi a lucrat la New York ca infirmieră. În 1902 s-a convertit la catolicism şi a fost creştinată. Doi ani mai târziu Marie Elisabeth Hesselblad a ajuns la Roma şi cu permisiunea specială a papei Pius al X-lea a început demersurile pentru reconstituirea, în 1911, a ordinului Sf. Brigitte, care fusese fondat în 1363 de o suedeză. Marie Elisabeth Hesselblad, care a reconstituit ordinul şi în Suedia în 1923, a militat constant pentru unitatea creştinilor. A murit la Roma în 1957, la vârsta de 87 de ani. Papa Ioan Paul al II-lea a fost cel care a lansat procesul care a condus la canonizarea acesteia. 

Duminică, papa Francisc l-a canonizat de asemenea pe preotul polonez Jan Papczynski (1631-1701), considerat drept un reprezentant eminent al şcolii poloneze de spiritualitate. 

Papa Francisc va efectua o vizită în Suedia, în perioada 31 octombrie—1 noiembrie, unde va participa la Lund, la invitaţia Federaţiei luterane mondiale, la o comemorare ecumenică dedicată apropiatei aniversări de 500 de ani a Reformei protestante a lui Martin Luther, care va fi marcată în 2017.