De asemenea, alte trei persoane au date dispărute. Este vorba de un bărbat de 65 de ani şi de un cuplu în vârstă în cazul căruia poliţia se teme de ce este mai rău.

Viitura a lăsat prăpăd în urma ei - case şi maşini avariate, copaci smulşi din rădăcină şi mai multe drumuri naţionale pe care nu se poate circula. În regiunile afectate a fost decretată deja stare de catastrofă naturală. Pericolul încă nu a trecut. În zonele afectate, meteorologii avertizează că urmează şi alte zile cu ploi.

La Simbach-am-Inn, epicentrul inundaţiilor miercuri, nivelul apelor a început să scadă pe străzi, după ce urcase pe alocuri până la acoperişurile caselor. În acest oraş aflat în apropierea graniţei cu Austria scafandrii au găsit în case cadavrele a patru femei.

Cancelarul Angela Merkel a transmis condoleanţe familiilor care au pierdut pe cineva drag în inundaţii şi a mulţumit echipelor de salvare.
„Urmăresc îndeaproape evenimentele..., îi plâng pe cei care şi-au pierdut viaţa şi sunt alături de familiile îndurerate. Această situaţie arată că noi, germanii, suntem solidari. Le mulţumesc celor care sunt pe teren în aceste zile", a spus cancelarul Angela Merkel.

De asemenea, după ce mers în localităţile inundate, ministrul bavarez al Finanţelor, Markus Soder, a vorbit despre „un tsunami de ploaie", iar ministrul mediului din Bavaria, Ulrike Scharf, despre intemperii „de o amploare neîntâlnită de noi până acum", pe care le-a atribuit schimbărilor climatice.