41 de oameni au murit şi alţi 239 au fost răniţi după ce, marţi seară, trei atacatori sinucigaşi s-au aruncat în aer. 23 dintre cei care şi-au pierdut viaţa sunt de naţionalitate turcă, iar alţi 13 sunt străini.

Atentatul nu a fost revendicat până în acest moment, dar oficialii turci susţin că ar fi fost organizat de gruparea teroristă Stat Islamic. Autorităţile turce au decretat miercuri zi de doliu naţional pentru victimele atentatului de pe Aeroportul Internaţional Ataturk din Istanbul.

Coşmarul de pe aeroportul Ataturk a început la ora 21 şi 22 de minute a zilei de marţi, 28 iunie. Mai întâi s-au auzit focuri de armă aproape de intrarea în terminalul Sosiri Internaţionale. Apoi au început exploziile. Imediat s-a instaurat panica.

Istanbul şi Ankara au fost zguduite începând de anul trecut de o serie de atentate în care şi-au pierdut viaţa peste 200 de oameni. Unul dintre cele mai mari atacuri a avut loc la Ankara, în octombrie, când peste 100 de oameni au murit după ce mai mulţi atentatori s-au aruncat în aer.