Aceste lovituri au vizat începând de marţi seara sute de vehicule care au părăsit ultimele poziţii aflate sub controlul SI la Fallujah, a precizat Centrul de coordonare a operaţiunilor anti-SI.

„Eroii aviaţiei noastre militare au distrus peste 200 de vehicule şi au confiscat o mare cantitate de arme, echipamente şi muniţii”, a declarat Yahva Rassoul, un purtător de cuvânt al acestui Centru. El a precizat că cel puţin 150 de militanţi ai SI au fost ucişi, fără a oferi detalii cu privire la modul în care morţii au fost număraţi şi identificaţi.

Purtătorul de cuvânt a făcut referire la o primă serie de lovituri aeriene care au vizat un imens convoi în deşertul de la sud de Fallujah, aparent în direcţia regiunilor aflate sub controlul SI în apropiere de frontiera siriană.

Cel puţin 60 de alte vehicule au fost distruse în alte lovituri aeriene efectuate de avioane irakiene şi de coaliţia antijihadistă condusă de SUA, asupra unui convoi la nord-vest de Fallujah, a anunţat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Comandamentului de operaţiuni în provincia Al-Anbar, Ismail Mahalawi, fără a fi în măsură să precizeze numărul de jihadişti ucişi în aceste raiduri.

Coaliţia internaţională a efectuat sute de lovituri aeriene în ultimele săptămâni, pentru a susţine operaţiunea lansată de forţele irakiene în vederea recuceririi Fallujah, ultim bastion al SI în provincia Al-Anbar. Autorităţile au afirmat duminica trecută că au eliberat în totalitate acest oraş, aflat din ianuarie 2014 sub controlul SI.