Tăcere sfâşietoare la Unitatea de Primiri Urgente de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, acolo unde medicii SMURD au aprins lumânări şi au ţinut un moment de reculegere în memoria celor patru colegi morţi la datorie. Soţia asistentului medical Gabriel Sandu activează, la fel, în domeniul medical. Se afla la serviciu, printre bolnavi, când a aflat că i-a decedat partenerul de viaţă. Vestea a căzut ca un trăsnet, iar femeia a avut nevoie de îngrijiri medicale. Iar medicul Mihaela Dumea muncea la SMURD Iaşi de cinci ani, fiind şi asistent universitar.

Colegii victimelor catastrofei aviatice spun că înainte de a pleca în misiune, toţi erau bine dispuşi. Reuşeau să treacă mereu peste obstacole doar pentru a salva vieţi.

Medicii abia de îşi pot stăpâni lacrimile şi durerea pentru a putea îngriji bolnavii. Banda neagră poate fi observată pe toate maşinile de intervenţie. Colegii nu găsesc răspuns la multe întrebări. Ei speră că, după finalizarea anchetei, lucrurile vor fi mai clare. Unii dintre aceştia cred că zborul nu trebuia sa aibă loc, deoarece fusese emisă o avertizare cod galben de ploi.