„Pentru numele lui Dumnezeu, omule, pleacă!”, a spus Cameron, în timpul „orei premierului”, sesiunea săptămânală de întrebări şi răspunsuri în parlamentul de la Londra.

David Cameron a anunţat vineri că va demisiona cel târziu în octombrie după ce compatrioţii săi i-au ignorat apelul şi au votat pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

Parlamentarii laburişti britanici, de opoziţie, au adoptat marţi o moţiune de neîncredere în liderul formaţiunii, Jeremy Corbyn, acuzându-l că nu s-a implicat suficient în campania pentru rămânerea ţării în Uniunea Europeană.

Moţiunea a fost adoptată cu un scor de 172-40. Votul nu este însă constrângător, Jeremy Corbyn declarând deja că nu intenţionează să demisioneze.

„Am fost ales în mod democratic lider al partidului nostru pentru un nou fel de politică, de 60% din membrii şi susţinătorii Partidului Laburist, şi nu îi voi trăda demisionând”, a afirmat el, într-un comunicat, explicând că „votul (...) membrilor parlamentului nu are legitimitate constituţională”.