Cutia neagră a fost reparată cu succes în laboratoarele Biroului francez de anchetă asupra accidentelor, a precizat comisia într-un comunicat.

"Au fost efectuate teste" după reparare pentru a verifica dacă "parametrii de zbor sunt bine înregistraţi" în cutie, potrivit comisiei egiptene de anchetă care a adăugat că "repararea celei de-a doua cutii negre va începe mâine" marţi.

Cu câteva ore înainte, în Franţa, Biroul francez de Anchete şi Analize (BEA) informase că a primit cardurile de memorie a cutiilor negre ale Airbusului egiptean pentru a fi reparate şi disponibile să fie citite.

Airbusul A320 care zbura de la Paris la Cairo s-a prăbuşit pe 19 mai, la aproximativ 290 de kilometri nord de coasta egipteană, între insula Creta şi Egipt, după ce a dispărut brusc de pe ecranele radarelor, din motive încă nedeterminate. În această tragedie şi-au pierdut viaţa 66 de persoane, dintre care 40 de egipteni şi 15 francezi.

Importante pentru a stabili cauzele catastrofei, cele două cutii negre ale avionului au fost recuperate în final la jumătatea lunii iunie. Cardurile lor de memorie erau însă deteriorate şi au fost trimise în Franţa pentru a fi reparate.

Ipoteza atentatului, avansată iniţial de Egipt, a cedat teren în favoarea celei a defecţiunii tehnice: alerte automate au fost emise de aparat cu două minute înainte de prăbuşire, semnalând fum în cabină, într-o toaletă şi sub cabina piloţilor, precum şi o defecţiune a computerului care gestionează comenzile.