„În numele tuturor londonezilor, solicit mai multă autonomie pentru capitală — chiar acum. Mai multă autonomie pentru a proteja economia Londrei de incertitudinile viitoare. Mai multă autonomie pentru a proteja companiile din întreaga lume care fac comerţ aici şi mai multă autonomie pentru a ne proteja locurile de muncă, bunăstarea şi prosperitatea”, a spus Khan.

Potrivit acestuia, de acum încolo Londra trebuie să fie capabilă să-şi decidă propriul viitor.

„Acum este absolut esenţial să ne mişcăm rapid. Nu putem aştepta rezultatele negocierilor cu Uniunea Europeană înainte de a oferi Londrei mai mult control — trebuie să se întâmple acum. Viteza ieşirii noastre din UE pare să fie decisă la Bruxelles, Paris şi Berlin mai degrabă decât la Londra. Rămânerea în piaţa unică europeană trebuie să fie prioritatea unu, doi şi trei în negocierile noastre cu UE”, a spus el.

Rezultatele definitive ale referendumului desfăşurat joi arată că 51,9% dintre britanici au votat în favoarea Brexit-ului. Prezenţa la vot a fost de 72,2%.

Numărul votanţilor care s-au pronunţat pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane.