Sondajul Washington Post-ABC News arată un declin dramatic de la 46% luna trecută.

Acelaşi sondaj arată că sprijinul pentru adversara sa, Hillary Clinton, candidatul democrat prezumtiv, creşte de la 44% luna trecută la 51% în aceasta lună, oferindu-i lui Clinton cel mai mare avans într-un sondaj Washington Post-ABC de la sfârşitul anului trecut, notează DPA.

Trump a reacţionat la sondaj pe Twitter, spunând că eşantionul de persoane intervievate a fost puternic democrat şi calificând sondajul foarte necinstit.

Aproximativ doi din trei americani afirmă că Trump nu este calificat să conducă naţiunea, potrivit sondajului. Majorităţi similare declară că ideea ca el să fie preşedinte le provoacă anxietate şi comentariile sale despre femei, minorităţi şi musulmani arată o prejudecată nedreaptă.

Dar sondajul arată de asemenea punctele slabe ale lui Clinton, subliniind ceea ce afirmă Washington Post drept lipsa de popularitate istorică a candidaţilor celor două partide majore.

O majoritate mai mică dar semnificativă de persoane chestionate dezaprobă modul în care Clinton a manipulat întrebările cu privire la utilizarea de către ea a unui server de e-mail personal în timp ce era secretar de stat. Jumătate dintre persoanele chestionate au spus că sunt îngrijorate de perspectiva unei preşedinţii Clinton.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.001 persoane între 20 şi 23 iunie şi are o marjă de eroare de 3,5%, adaugă DPA.