Potrivit unui sondaj YouGov la ieşirea de la urne, 52% dintre britanici ar fi votat pentru rămânerea în UE. Astfel, primul exit-poll neoficial oferă taberei „Remain” un avans de 4%.

În Gibraltar s-ar fi înregistrat prima victorie pentru pro-europeni. Gibraltar - teritoriu britanic - este cu o oră înainte faţă de ora din Londra, deci o parte din cele 20,174 de voturi au fost numărate.

Ministrul Educaţiei din Marea Britanie, Nicky Morgan, susţine că „dovezile arată că tabăra Remain este în faţă în sondaje”. „Avem o noapte lungă înaintea noastră şi sperăm că lucrurile vor merge spre victoria campaniei Remain. Vom aştepta şi vom vedea”, a adăugat ea. 

Potrivit The Guardian, în Essex, una dintre cele mai importante zone din Marea Britanie, prezenţa la vot a fost de peste 80%, spre deosebire de 40%, cât este în mod tradiţional la alegerile locale. În Gibraltar, primul teritoriu britanic care a anunţat rezultatele parţiale, prezenţa la vot a fost de 84%.

După încheierea referendumului, premierul David Cameron le-a mulţumit alegătorilor. „Mulţumesc tuturor celor care au votat pentru a menţine Marea Britanie mai puternică şi mai sigură în Uniunea Europeană”, a scris el pe Twitter.

Între timp, un alt sondaj, Ipsos Mori, a venit cu un rezultat şi mai bun pentru tabăra pro-UE – de 54%, faţă de 46% pentru tabăra pro-Brexit.