10:43 - Pentru că scorul este foarte strâns, televiziunile din Marea Britanie nu intenţionează să difuzeze exit-poll-uri. Totuşi, primele rezultate parţiale oficiale vor apărea rapid la noapte, la ora 02:00, ora Moldovei.

10:02 - Cam 10% dintre cei chestionaţi înainte de referendum sunt indecişi. Acest lucru ar putea fi în avantajul taberei anti-Brexit, pentru că de obicei indecişii votează în cele din urmă cu menţinerea statu-quo-lui, în acest caz cu rămânerea în UE. Totuşi, ploaia ar putea afecta prezenţa la vot, lucru care ar avantaja cealaltă tabăra, cea pro-Brexit. 

09:31 - Ultima dată când în Marea Britanie a avut loc un referendum pe tema proiectului european a fost în 1975, când 67% din electorat a fost de acord ca Marea Britanie să facă parte din Comunitatea Economică Europeană, iar rata de participare la vot a fost de 65%. 

09:28 - În ciuda vremii mohorâte, iată că la unele secţii de vot s-au format deja cozi de alegători matinali.

09:14 - Votanţii vor primi un singur buletin de vot pe care este scrisă întrebarea: „Regatul Unit ar trebui să rămână membru al Uniunii Europene sau să părăsească Uniunea Europeană?”.

09:10 - Presa britanică este împărţită. Multe publicaţii şi-au ales tabăra, unele pronunţându-se pentru menţinerea ţării în UE, altele pentru ieşirea din blocul comunitar. Contra Brexit s-au pronunţat The Guardian, The Observer, The Times. Sunday Times sau tabloidul The Sun, The Economist, Daily Mail ori The Daily Telegraph sunt partizane ale ieşirii Marii Britanii din UE. 

09:00 - S-au deschis secţiile de vot. La referendum sunt aşteptaţi să se pronunţe în total 46,5 milioane de cetăţeni britanici. 

Cine poate vota 

• toate persoanele care au drept de vot la alegerile generale parlamentare în Regatul Unit, inclusiv britanicii, irlandezii şi cetăţenii din Commonwealth care au împlinit vârsta de 18 ani şi care sunt rezidenţi în Regatul Unit 
• cetăţenii Regatului Unit care sunt rezidenţi peste hotare şi care au fost trecuţi în registrul de vot parlamentar în ultimii 15 ani 
• cetăţenii irlandezi care s-au născut în Irlanda de Nord şi au fost înregistraţi să voteze în Irlanda de Nord în ultimii 15 ani 
• britanicii şi cetăţenii din Gibraltar care au drept de vot la alegerile pentru Parlamentul European 
 
Aproximativ 46,5 milioane de britanici cu drept de vot sunt chemaţi joi la urne, în cadrul unui referendum în care decid soarta Regatului Unit: în sau în afara UE.

Nimeni nu a primit permisiunea de a realiza exit-poll-uri, din cauza marjei mari de eroare. 

Rezultatul final va fi anunţat pe 24 iunie. Premierul David Cameron, cel care a convocat acest referendum, se va adresa apoi naţiunii în funcţie de rezultat. 

Potrivit ultimelor sondaje, scorul e foarte strâns.