Vestea morţii lui Mircea Chiorean a căzut că un fulger, iar printre cei care au reacţionat a fost Raed Arafat.

„În cursul acestei nopţi ne-a părăsit Domnul Profesor Mircea Chiorean. Un om care a rămas vizionar şi visător până în ultimele clipe ale vieţii sale. Fără profesorul Chiorean, multe nu s-ar fi întâmplat şi cu siguranţă nu aveam cum să începem dezvoltarea SMURD şi a sistemului de urgenţă, începând cu 1990, când a avut curajul să îmbrăţişeze o idee şi să sprijine schimbarea în sistemul de urgenţă în pofida tuturor împotrivirilor şi a ameninţărilor care îl îndemnau să se delimiteze de proiectul SMURD.

Domnul profesor a crezut în tinerii şi i-a sprijinit fără rezerve, a fost unul dintre puţinii care au întins mâna celor care aveau nevoie de sprijin în realizarea unor idei îndrăzneţe. Dânsul a fost un adevărat profesor care a pregătit generaţii de medici şi căruia medicină de urgenţă îl datorează mult! Odihnească-se în pace!”, a scris Raed Arafat pe contul sau de Facebook.

Profesorul Mircea Chiorean a fost cofondator SMURD şi şef al Clinicii Anestezie şi Terapie Intensivă din Târgu Mureş. Chiorean avea 83 de ani.