Un reprezentant al ministerului a afirmat că autorităţile nord-coreene au tras o rachetă, cu puţin timp înainte de ora locală 06.00 (21.00 GMT), fără a preciza natura proiectilului.

„Tirul pare să fi eşuat”, a indicat responsabilul ministerului, fără alte detalii.

Mass-media sud-coreene şi japoneze au anunţat mai devreme marţi că Phenianul se pregătea să efectueze un nou tir al puternicei sale rachete cu rază medie numită Masudan.

Coreea de Nord a încercat fără succes de patru ori în acest an să lanseze Musudan, care ar avea o rază de 2.500 la 4.000 de kilometri.
Racheta ar putea ajunge în Coreea de Sud şi Japonia şi chiar în Insula Guam, unde se află o bază americană.

Mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU interzic Coreii de Nord folosirea tehnologiei rachetelor. Cu toate acestea, Phenianul trage în mod regulat rachete cu rază scurtă care se prăbuşesc în Marea Japoniei, denumită de asemenea Marea de Est, aminteşte France Presse.
Racheta Musudan, care a fost dezvăluită la o paradă militară la Phenian în 2010, nu a fost niciodată testată cu succes în zbor.

Armata americană a detectat o lansare de rachetă din Coreea de Nord, a declarat la rândul său comandantul Marinei Dave Benham, un purtător de cuvânt de la Comandamentul forţelor SUA din Pacific, pentru Reuters marţi, fără a oferi detalii.