Noua răpire s-a produs miercuri după-amiază când un autobuz a fost oprit în timp ce efectua o cursă între Balkhab şi Sar-e Pul, a afirmat Zabihullah Amani, purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei.

Toţi cei răpiţi erau bărbaţi şi nu se ştie unde au fost transportaţi, a spus Amani. Niciun grup nu a revendicat responsabilitatea pentru incident, dar guvernul a dat vina pe militanţii talibani.

„A fost lansată o operaţiune de căutare şi liderilor tribali din zonă li s-a cerut să intervină dacă află unde sunt ţinuţi ostaticii”, a adăugat el.

Incidentul s-a produs la o zi după ce militanţi talibani au răpit peste 150 de pasageri în provincia Kunduz. Deşi majoritatea pasagerilor au fost eliberaţi ulterior, 12 au fost ucişi, iar opt au rămas în captivitate la Kunduz.

Talibanii au revendicat responsabilitatea pentru răpirea de marţi, anunţând că au oprit trei autobuze şi că au descoperit „26 de soldaţi care au fost identificaţi după documente”.

Militanţii au anunţat că au ucis şase soldaţi în timpul incidentului şi pretinde că cei răpiţi sunt cu toţii membri ai forţelor armate ale guvernului. Kunduz este una dintre provinciile cu cele mai mari probleme de securitate din nordul Afganistanului, iar capitala Kunduz a fost pentru scurtă vreme ocupată de talibani anul trecut.